SPONSORED
Waarom HelloFresh mijn rechterhand is voor doordeweekse maaltijden tijdens de schoolperiode

Waarom HelloFresh mijn rechterhand is voor doordeweekse maaltijden tijdens de schoolperiode

De laatste tijd hoor ik veel over HelloFresh, maar ik wist niet zo goed waar al die opwinding over ging. Het concept is groots - een maaltijdboxbezorgservice vol heerlijke recepten en verse ingrediënten in de juiste hoeveelheid bij jou thuisbezorgd. Maar ik vraag me af of ik het echt zal volhouden. Zal het niet zo zijn dat alle verse ingrediënten achterin mijn koelkast zullen bederven? Of… kan ik misschien wel één van die supermoeders worden die zonder moeite heerlijke maaltijden in eigen keuken bereid, terwijl haar kinderen een zwaardgevecht met stokbroden voeren?

Ik wilde het graag proberen, alleen stond het aanmelden nooit bovenaan mijn to-do-lijst. Maar nu het schooljaar dichterbij komt en mijn ‘wat gaan we eten’-stress met de dag toeneemt, moest ik zo snel mogelijk een slimme oplossing vinden.

Pas toen mijn vriendin Anna - moeder van 3 spraakzame kinderen - me beloofde dat HelloFresh al het werk, en de stress van maaltijdplanning en koken zou wegnemen, begon ik er serieus over na te denken. Ze vertelde me dat het gezonder én goedkoper is dan afhaalmaaltijden. Bovendien bespaart ze tijd in de supermarkt en kan ze elke avond samen met haar gezin van verse gerechten genieten. En het beste van alles: ze verzekerde me dat zelfs haar kieskeurige eters de maaltijden van HelloFresh heerlijk vinden! Precies daar was ik naar op zoek, en dus besloot ik om het eens te proberen.

Toen onze eerste box werd thuisbezorgd, werd ik aangenaam verrast. Ik was onderweg naar huis - uitgeput na een drukke werkdag - en aan het piekeren over wat ik voor het avondeten moest koken. Totdat ik de HelloFresh Box bij mijn voordeur zag staan. Ik was de bezorging helemaal vergeten. Het voelde dan ook alsof ik bij thuiskomst een schatkist vol goud had gevonden.

Alles was apart verpakt in mooie papieren zakjes. Ik pakte de bovenste verpakking met het label ‘pulled chicken wraps met koolsla’ - yummm. Mijn jongens zijn dol op wraps, en ik ben blij dat het recept aangeeft dat de voorbereidingstijd minder dan 15 minuten is - een win-winsituatie.

De stap-voor-staprecepten zijn makkelijk te volgen, ze bevatten kleurrijke foto’s en mijn jongens helpen er graag bij. Terwijl mijn jonge koks bezig waren, kon ik de tafel dekken en voilà - in een mum van tijd was het avondeten klaar om op tafel te zetten. De geur was heerlijk en we konden er niet genoeg van krijgen, die lekkere wraps. Vandaar ook dat we het gerecht aan onze lijst met favoriete recepten van HelloFresh hebben toegevoegd.

De overige maaltijden van die week waren net zo hemels - kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas, gebakken gnocchi met gemarineerde kipfiletreepjes, en de jongens waren dolenthousiast over de Aziatische-stijl burger met zoete kippendij. We blijven zeker met HelloFresh koken.

We hebben voor de box vol Familie-recepten gekozen, wat betekent dat ik vaak voor 4 avonden voor 4 personen bestel. Dit werkt perfect met onze drukke schema’s en kost slechts € 2.87 per portie - best netjes. Het beantwoordt de bekende vraag ‘Wat eten we vanavond?’ en voorkomt dat we vastzitten aan elke avond weer dezelfde saaie gerechten. Mijn favorieten zijn de Lekker snel-recepten - klaar in minder dan 15 minuten - en de eenpansgerechten, waarmee de keuken in twee tellen weer spik en span is (lees: weinig vaat).

Het is fijn dat HelloFresh veel opties heeft voor vegetariërs en mensen zonder kinderen, en ik vind het ook prettig dat je jouw lidmaatschap op elk moment kunt pauzeren of heractiveren. Op onze vrije avonden kunnen we altijd kiezen uit onze favoriete gerechten, zoals worstjes met puree of kipnuggets, maar het is heel fijn om te weten dat we nu ook genieten van verse maaltijden met meer smaak, en ik bovendien minder vaak naar de supermarkt hoef. HelloFresh heeft ons eetleven zeker een stuk gevarieerder en makkelijker gemaakt.

Het is geweldig dat het hele gezin van HelloFresh-maaltijden geniet - vooral de recepten met kleine smaaktwists, zoals extra garnering of een vleugje pit, vallen goed in de smaak.

Het resultaat is fantastisch: HelloFresh helpt ons door de stress rond het avondeten weg te nemen. Met naschoolse activiteiten, sporttrainingen en een nooit eindigende to-do-lijst van een moeder geniet ons gezin elke avond van een geslaagd diner. Ik ben enthousiast en klaar voor het nieuwe schooljaar! HelloFresh maakt het zo’n stuk makkelijker en leuker.

Tijdelijke korting bij HelloFresh: Vanaf €2,87 per maaltijd!