HelloFresh food

​​Så hjälpte Hellofresh den här mamman att förbereda sig för det nya skolåret

Sommaren är min favoritårstid. Jag brukar ta så många veckors semester jag kan och spendera dem tillsammans med mina barn. Oftast åker vi till sommarstugan på Öland, men ibland håller vi oss på hemmaplan och bara tar det lugnt. Det är skönt det också, med promenader i skogen, ohälsosamt mycket Netflix och ofantliga mängder med popcorn.

Tyvärr är det ändå så att semestern måste ta slut någon gång. Och när barnen ska tillbaka till skolan byts sovmorgnar och frihet ut mot läxor och fasta rutiner. Men innan dess är det några saker jag vill checka av i min lista. För i år ska det bli annorlunda.

✅ Få kontroll på våra middagsrutiner

Under sommaren anpassade vi middagstiden till när vi var hungriga. Ibland åt vi så sent som klockan åtta på kvällen och när vi var ute på långpromenader i skogen åt vi bara mellanmål hela dagen. Men nu när skolan börjar igen måste vi ha ett ordentligt schema för att vardagen ska funka.

Att laga middag varje kväll kan vara tufft när man har fullt upp, så jag sökte efter intressanta matkassar och hittadeHelloFresh. Jag bestämde mig för att testa familjekassen för fyra personer som bara kostade 32 kr per portion (med rabatten jag fick). Jag valde enkelt vilka recept jag ville och fick allt levererat till min dörr. Alla ingredienser var uppmätta i exakta mängder - och varje recept kom med ett smidigt receptkort som gjorde att barnen också tyckte det var roligt att vara med och laga middagen.

Vi började med ett recept som alla i familjen tyckte såg grymt lovande ut: Honungs- och sojamarinerad kyckling med jordnötssallad, aioli och pommes. Det första receptet gjorde oss definitivt inte besvikna - alla i familjen älskade den. Resten av veckan experimenterade vi med våra middagar och blev mer och mer varma i kläderna. Kryddig kikärtssallad med avokado, halloumi och citrondressing tog bara 20 minuter att svänga ihop och förvandlades till något som barnen tjatade om varje vecka. På fredagen körde vi ostburgare med karamelliserad lök - och även om den tog lite längre tid att laga jag vågar nästan lova att vi kommer hoppa över tacofredag om den här den här godbiten kommer tillbaka på menyn!

Att prova HelloFresh är ett av mina bästa beslut någonsin. Nu vet barnen precis vad det blir till middag varje dag. Det är enkelt, smidigt och gott - vad mer kan man önska? Dessutom innebär ingredienser i exakta mängder att det blir mindre matsvinn vilket passar min livsstil perfekt.

HelloFresh
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Enkla recept och färska ingredienser

Försök HelloFresh nu!

✅ Rensa barnens garderober

Barnen växte så mycket under sommaren att jeansen blivit på tok för små. Vanligtvis brukar vi gå ut och handla kläder, men i gjorde vi det annorlunda. Vi började med att tillsammans gå igenom barnens garderober för att samla ihop alla kläder som inte längre passade eller som de tröttnat på. Därefter åkte vi till Myrorna och lämnade av fem stora kassar med kläder. Dagen efter satte sig hela familjen ner tillsammans och valde ut fullt med nya kläder online. De nya plaggen kom senare under veckan och barnen var lika glada som på julafton! För mig är det grymt skönt att ha blivit av med det gamla samtidigt som jag vet att det kommit någon annan till nytta. Nu hittar både jag och barnen det vi behöver i garderoben - och slipper fundera på om det passar eller inte.

✅ Få mer egentid

Efter att ha arbetat hela dagen, lagat middagen och hjälpt barnen med läxorna finns det inte mycket tid kvar av dagen. Och för några veckor sedan insåg jag att jag knappt har någon egentid alls. När terminen nu börjar på nytt har jag bestämt mig för att skapa mer tid för mig själv, även om det bara är en halvtimme varje kväll. För ibland räcker det om jag vill ta ett långt bad, läsa en bra bok eller meditera innan John Blund kommer och hälsar på.

Jag började med det här löftet till mig själv för några dagar sedan och har märkt att jag fått mer tid nu när jag prenumerar på HelloFresh. Vetskapen om att middagen går snabbt och enkelt att lag ger mig ett helt annat lugn om kvällarna.

Även om sommaren var rolig måste jag säga att de senaste veckorna verkligen har känts produktiva. Med HelloFresh sparar jag massor med tid och slipper åka till mataffären för att handla lika ofta. Det enda jag behöver göra är att välja vilka recept jag gillar bäst så får jag allt jag behöver till min dörr. Eftersom HelloFresh levererar alla dagar i veckan kan jag enkelt styra in leveransen när det passar mig.

Med HelloFresh har jag och min familj fått bättre styr på middagsrutinerna. Den hjälp som vi får av HelloFresh gör att vi får mer tid över samtidigt som vi äter goda och balanserade middagar. Dessutom är portionerna så stora att vi ofta får mat över som vi kan äta till lunch dagen efter. Om jag skulle rekommendera HelloFresh? Definitivt.

Spara upp till 565 kr på dina 4 första kassar.