SPONSORED

Milieuvriendelijke maaltijden bezorgd tot aan je voordeur

Aan het eind van elk jaar stel ik altijd een lijstje op met goede voornemens en bedenk ik met welke nieuwe gewoontes ik het nieuwe jaar wil beginnen. Het is een gek jaar geweest en met name de afgelopen maanden waren voor mij lastig. Maar ik wil het nieuwe jaar fris beginnen, dus ik ben van plan om met mijn goede voornemens van 2021 een beter jaar te maken.

Hier vertel ik meer over mijn top 3 goede voornemens en hoe ik ze het hele jaar wil vasthouden:

Goed voornemen #1 - Gevarieerder koken

Een van mijn favoriete dingen om te doen is nieuw eten uitproberen. Ik kon dit jaar niet vaak uit eten en kookte weinig, dus ik at veel diepvries- en afhaalmaaltijden. Zoals je je kunt voorstellen, was dit erg eenzijdig en saai, om nog maar te zwijgen van ongezond.

Mijn vriendin raadde HelloFresh aan: een maaltijdboxservice die elke week geproportioneerde ingrediënten bij je thuisbezorgd. Je kunt elke week zelf je recepten kiezen uit een menu met internationale keukens. Er zijn Indiase, Koreaanse, Spaanse, Japanse, Mexicaanse recepten en nog veel meer.

De Indiase dahl met zoete aardappel zag er bijvoorbeeld heerlijk uit, en ik kon het abonnement op elk moment onderbreken of opzeggen, dus ik besloot het uit te proberen. Ik ben zo blij dat ik dat deed, want ik ben thuis gezonder gaan koken en ontdekte nieuwe keukens. Mijn favoriet tot nu toe is de Mexicaanse tostada met kip.

Goed voornemen #2 - Minder geld uitgeven

Gezien het feit dat ik dit jaar helemaal niet uitging of reisde, gaf ik nog steeds een verrassende hoeveelheid geld uit, en een groot deel ervan ging naar afhaalmaaltijden. In het begin was het een handige manier om minder uitstapjes naar de supermarkt te maken, maar op een gegeven moment werd het een deel van mijn routine, en daar heeft mijn bankrekening onder geleden.

HelloFresh: De #1 maaltijdbox in België
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Recepten vanaf slechts 3,90 € per portie

Bestel HelloFresh nu!

Nu ik me heb aangemeld bij HelloFresh bespaar ik geld. Ik bestel nu wekelijks een box voor twee personen met vier maaltijden per week. Het kostte slechts € 5.12 per portie toen ik me inschreef (minder dan de helft van wat ik aan afhaalmaaltijden besteedde) en ik gebruik de restjes als lunch de volgende dag. De porties zijn altijd precies goed, dus er is nooit sprake van voedselverspilling.

Goed voornemen #3 - Een betere wekelijkse routine

Dit jaar is voor mij een lui jaar geweest. Na een paar weken thuiswerken, stond ik 's ochtends later op, bewoog ik minder en at ik slecht. Nu sta ik elke dag op tijd op en maak ik voor of na werk een wandeling.

Nu ik vaker zelf kook en dus verser eet, heb ik meer energie. Elke avond kijk ik er na werk naar uit om een HelloFresh-recept te maken. Het feit dat de ingrediënten geproportioneerd zijn en met een gemakkelijk te volgen receptkaart worden geleverd, betekent dat de bereiding van de meeste maaltijden gemiddeld 30 minuten duurt. Je hoeft namelijk weinig voor te bereiden.

HelloFresh is voor mij een goede keuze geweest. Ik heb niet alleen geld gespaard, maar ik heb ook gezonder gegeten en meer internationale keukens leren kennen. Het is niet alleen handig om elke week ingrediënten thuisbezorgd te krijgen, maar ik kan ook mijn uitstapjes naar de supermarkt beperken tot één keer per week.

Ik heb na elke maaltijd een voldaan gevoel, omdat ik het zelf heb gemaakt, met een beetje hulp van HelloFresh natuurlijk. HelloFresh heeft me zeker geholpen aan betere gewoontes en ik zou dan ook zeker aanraden om het eens te proberen.