SPONSORED
Linas Matkasse vs HelloFresh

Linas Matkasse vs HelloFresh

Det känns som om alla prenumererar på en matkasse nuförtiden, och det är enkelt att förstå varför. Matkassar underlättar vardagen och sparar både tid och pengar över tid.

Även om det vid en första anblick verkar som om alla kassar är likadana finns det faktiskt stora skillnader när man synar dem i sömmarna.

Därför har vi bestämt oss för att göra en djupdykning i matkassarnas värld och jämföra Sveriges två största aktörer: Linas matkasse och HelloFresh.

Likheter

  • Båda är populära matkassar med högt betyg hos Trustpilot
  • Båda levererar ingredienser i exakta mängder till din dörr
  • Båda erbjuder en varierande meny
  • Båda är prisvärda alternativ jämfört med att handla middagsmaten i affären

Skilnader

  • HelloFresh kostar upp till 925 kr per vecka medan Linas Matkasse kostar upp till 988 kr
  • HelloFresh har en större variation av säsongsbetonade recept varje vecka
  • HelloFresh erbjuder större flexibilitet eftersom du kan avsluta din prenumeration när du vill med några klick
  • HelloFresh är en 100% koldioxidneutral matkasse till skillnad från Linas Matkasse
  • HelloFresh fokuserar på middagar medan Linas Matkasse också erbjuder individuella ingredienser

HelloFresh

Med 4,5/5 i betyg hos Trustpilot är det uppenbart att svenskarna uppskattar HelloFresh. När vi provade kunde vi välja mellan 15 recept varje vecka, och alla recepten var noggrant ihopsatta av kockar både gällande smak och näringsvärden.

Dessutom kunde vi välja mellan en mängd olika preferenser såsom vegetariskt, familjevänligt, snabbt och enkelt och klassiska recept. Detta uppskattades speciellt av min kollega vars son ofta sätter sig på tvären när det gäller middagen - med HelloFresh får hela familjen vad de tycker om på tallriken.

För du kan välja allting själv. Från vilka recept du vill ha i din kasse till hur många middagar du vill laga. Njut av exotiska godbitar som Hoisin- och srirachastekt köttfärs och svenska klassiker som stekt lax - eller laga middagen på mindre än 25 minuter med deras snabba och enkla recept om du har ont om tid.

Vi gillade också deras flexibla prenumeration - HelloFresh levererar alla dagar i veckan så vi kunde enkelt välja en tid som passade oss. Man kan också lägga till extra måltider i sin kasse och hoppa över en vecka när som helst. Smidigt!

HelloFresh
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Enkla recept och färska ingredienser

Försök HelloFresh nu!

Linas matkasse

Linas Matkasse har ett lägre betyg hos Trustpilot (3,8/5) och når med handen på hjärtat inte upp till HelloFreshs nivå. De erbjuder sex olika matkassar och du har också möjlighet att välja antal portioner och dagar.

Något som drar ner betyget är att en prenumeration hos Linas Matkasse är mycket svårare att avsluta - du behöver kontakta kundtjänst via e-post om du vill göra några större ändringar för din prenumeration. Dessutom finns det tveksamheter kring hur Linas Matkasse paketerar maten - det har förekommit flertalet klagomål på halvtinad mat i deras matkassar.

Med det sagt så erbjuder Linas Matkasse en del fantastiska recept som vi verkligen tyckte om. Vi gillade speciellt Linas Inspirationskasse som innehåller mat från alla världens hörn.

Slutsats

Efter att ha provat båda matkassarna är vår slutsats att HelloFresh slår Linas Matkasse i mer eller mindre varje kategori. Vi tycker inte bara att maten smakar bättre hos HelloFresh utan också att de erbjuder större flexibilitet, både när det gäller recept och leverans.

Allt hos HelloFresh kan anpassas efter egen smak och ingredienserna levereras i exakta mängder vilket gör att du bara betalar för det du behöver. Små saker som miljövänliga förpackningar och det faktum att man är helt koldioxidneutrala gör faktiskt att maten smakar lite bättre.

När man lägger ihop alla detaljer och summerar det här testet så råder det ingen tvekan för oss: den bästa matkassen i Sverige heter HelloFresh.