Lees dit voor je HelloFresh probeert

Lees dit voor je HelloFresh probeert

Mijn vrouw daagde me uit om de komende tijd avondeten te koken voor ons gezin.

Het was al een hele tijd geleden dat ik iets van begin tot eind had bereid. Er zijn een paar gerechten die ik kan maken, maar veel verder dan dat reikt mijn inspiratie en kookervaring niet. De eerste paar dagen maakte ik lasagne volgens een eeuwenoud familierecept, maar hoewel dit gerecht -al zeg ik het zelf- erg lekker is, waren ze het na een dag of 3 toch wel zat. Tot groot ongenoegen van mijn vrouw werd het op dag 4 een afhaalmaaltijd. Zo makkelijk kwam ik er niet vanaf.

De volgende ochtend vroeg ik mijn collega om tips. Hij vertelde over de maaltijdboxen vanHelloFresh en dat zij verse ingrediënten in de juiste hoeveelheden bij je thuisbezorgen. Ik had al eens eerder van HelloFresh gehoord maar dacht dat het veel te ingewikkeld voor mij zou zijn. Toch hield mijn collega vol dat het echt heel makkelijk is, en je maar ca. 30 minuten bezig bent om een recept te bereiden. Misschien toch niet zo'n gek idee.

Tijdens mijn lunchpauze wist ik nog steeds niet wat ik 's avonds voor mijn gezin op tafel zou zetten. Ik hoopte op een ingeving maar helaas - die kwam niet. Toch maar even naar de website van HelloFresh. Ik las dat je je lidmaatschap op elk moment kunt stoppen, dus ik besloot het een kans te geven. Zonder enige verwachting selecteerde ik een box voor 4 personen en koos ik voor 3 maaltijden per week. Per maaltijd was ik maar € 4,74 kwijt. Ik kon kiezen tussen allerlei maaltijdvoorkeuren zoals Familie, Lekker snel of Caloriebewust. Verrassend hoe makkelijk dit bleek te zijn.

Nadat ik mijn maaltijdvoorkeur had gekozen, in dit geval Familie, kon ik de recepten voor de aankomende week kiezen. Ik ging voor Indiase curry met venkel en mais met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus, Canneloni met romige spinazie-champignonvulling met verse lasagnebladeren en Italiaanse kruiden, en Pita met sticky pulled chicken en zoetzure koolsla, uienchutney en pinda's.

Jawel, een paar dagen later stond de HelloFresh-bezorger met de box voor de deur. In de box trof ik 3 papieren zakken waar keurig op beschreven stond om welke recepten het ging. De ingrediënten waren per zak gesorteerd en perfect afgemeten. Echt georganiseerd en duidelijk. De zakken kon ik in één keer in de koelkast schuiven, maar het liefst begon ik al meteen met koken.

HelloFresh: De #1 maaltijdbox in België
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Recepten vanaf slechts 4,74 € per portie

Bestel HelloFresh nu!

Die avond besloot ik de Pita met sticky pulled chicken te maken. Als ik het recept moest geloven zou ik binnen 15 minuten klaar zijn, maar ik ken mezelf dus ik had er iets langer de tijd voor uitgetrokken. Helemaal voor niets want binnen 15 minuten zette ik de borden, inclusief leuke presentatie, nonchalant op tafel. Mijn vrouw vol verbazing en de kinderen vielen direct aan. De borden werden nog net niet schoongelikt.

De rest van de week ging precies hetzelfde. De Indiase curry met venkel en mais met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus maakte ik klaar binnen 35 minuten. Iedereen vond het lekker en mijn oudste vroeg zelfs wanneer ik het nog eens zou maken. Zelf vond ik de Canneloni met romige spinazie-champignonvulling met verse lasagnebladeren en Italiaanse kruiden het lekkerst. Ook leuk om eens een creatieve twist aan lasagnebladeren te geven, typisch iets wat ik zelf nooit zou hebben bedacht.

Dat HelloFresh voor mij een goede oplossing is, is geen geheim. De receptkaarten zijn -zelfs voor mij- makkelijk te volgen en je bent écht zo klaar. Doordat de ingrediënten in de juiste hoeveelheden worden bezorgd hoef je niets weg te gooien en je leert allerlei nieuwe keukens en gerechten kennen.

Ook goed om te weten: HelloFresh besteedt veel aandacht de omgeving. Ze werken rechtstreeks samen met boeren en voedselproducenten, dus zonder tussenkomst van groothandelaren, opslagplaatsen en distributeurs die de ecologische voetafdruk vergroten. HelloFresh is de eerste wereldwijde CO₂-neutrale maaltijdboxleverancier en alsnog continu op zoek naar manieren om de verpakkingen meer te blijven verduurzamen.

Inmiddels kookt mijn vrouw ook met HelloFresh en bestellen we wekelijks een box. We hebben het allebei erg druk en dit bespaart ons simpelweg tijd, moeite en geld (want geen dure afhaalmaaltijden meer). Dat je met HelloFresh ook nog eens weet dat je duurzaam bezig bent, is de kers op de taart.

Wij blijven heel graag verder koken met HelloFresh. Gratis tip van mij voor elke ouder: probeer het ook! Gaat je een hoop tijd en moeite besparen.

Nu in totaal €45 - korting op je eerste 3 boxen!