SPONSORED
HelloFresh Sveriges Färskaste Matkasse

Tröttnat på att jobba hemifrån? Så här sätter du krydda på vardagen!

Jag har jobbat hemifrån sedan i april, och till en början tyckte jag faktiskt om det. Det var förstås innan alla hackiga videomöten som fick chefens ansikte att se ut som "Skriet" av Edward Munch. Innan jag upptäckte att jag spenderat mer pengar på streamingtjänster än på kläder de senaste 8 månaderna. Innan Spotify uppdaterade mig om att jag lyssnat på John Lennons "Imagine" 1 349 gånger i år - hittills.

För efter ett tag börjar dagarna kännas likadana. Jag brukade hitta på saker hela tiden - ofta i köket eftersom jag alltid gillat att laga mat. Jag skulle nog säga att jag utmanade min kulinariska nerv med åtminstone två nya recept varje vecka. Men sedan jag började jobba hemma har jag inte haft mycket inspiration och då är det svårt att laga något nytt alls.

En kväll när jag pratade med min äventyrslystna syster berättade hon att hon börjat använda en ny matkasse som heter HelloFresh. Jag har provat matkassar förut men aldrig blivit särskilt imponerad. Jag gillar att laga vad jag vill istället för att följa en förutbestämd meny som lämnar lite utrymme åt fantasin. Dessutom har det känts som om de flesta recept är ganska lika, så jag har tröttnat efter några veckor.

Samtidigt började jag bli desperat - det är uppenbart att man tappat gnistan i köket när frugan påpekar att doften från din middag påminner om lukten inne på ditt kontor. Så jag bestämde mig för att ge HelloFreshen chans.

HelloFresh
Sveriges Färskaste Matkasse
Nya Recept Varje Vecka
Flexibel Prenumeration

KOM IGÅNG

Jag laddade hem deras app - och det första jag upptäckte var att jag kunde välja mina egna recept! Så jag gick bananas med recept från Grekland, Marocko, Vietnam, Mexiko och Japan. Det märktes när jag planerade middagarna att det inte varit mycket resande det senaste året, om man säger så.

Jag var klar med min beställning på några minuter och veckan efter stod matkassen på min tröskel. Påsarna med ingredienser var färgmarkerade så det var enkelt att se vilka recept de tillhörde. Jag bestämde mig för att överraska resten av familjen med en Bánh mì så jag plockade fram ingredienserna. Det står precis vad som behövs på receptkortet, och eftersom alla ingredienser kommer i exakta mängder går det hur snabbt som helst att komma igång.

Alltihop var klart på 25 minuter och när de övriga i familjen kom hem hade lukten av hemmakontor bytts ut mot doften av en vietnamesisk gatumarknad. Jag har inte sett mina barn äta med sådan aptit sedan svärmor råkade hälla socker istället för parmesan över deras spaghetti bolognese. Tallrikarna var nästan lika rena när de ätit upp som de var innan jag la upp maten.

Efter det har jag fortsatt laga mina middagar med HelloFresh. Nu slipper jag köra iväg på kvällen och trängas i mataffären med alla andra hemmajobbande fäder. Istället kan jag lägga den tiden på att testa nya recept och umgås med min familj.

Det bästa med mina smaklökars nyvunna kärlek är nog ändå att det alltid finns något nytt att testa som jag aldrig smakat. Efter en lång dag framför skärmen är HelloFreshs matkasse min port ut i världen. Och det kommer den att fortsätta vara även när jag är tillbaka på kontoret.

Inte bara för min skull utan också för mina barns - spaghetti bolognese toppad med socker är trots allt inte särskilt nyttigt i längden.

Spara upp till 565 kr på dina 4 första kassar.