SPONSORED
HelloFresh is de perfecte maaltijdbox voor studenten met een budget

HelloFresh is de perfecte maaltijdbox voor studenten met een budget

Het is zo vervelend om van een studentenbudget rond te komen. Het meeste geld gaat namelijk naar essentiële zaken, zoals collegegeld en boeken. Elke extra cent die ik verdien, geef ik uit aan leuke avonden met vrienden - want je studeert maar één keer, toch?

Het grootste deel van mijn budget gaf ik aan alles behalve eten uit, dus ik moest tevreden zijn met Aziatische ramen, goedkope pizza’s en gegrilde sandwiches met kaas. Maar ik was het beu om elke dag dezelfde ongezonde maaltijden te eten. Ik mis het eten van mijn moeder!

Op een gegeven moment had ik het er met mijn studiegenoten over en we bleken er allemaal hetzelfde over te denken. We probeerden ons boodschappenbudget samen te voegen en hingen een kookschema in de keuken op. Maar al snel lieten we het varen, omdat niemand van ons kon koken of de tijd - door onze zware studielast en opdrachten - kon vinden om te leren koken. En laten we niet vergeten hoeveel tijd we verspilden aan boodschappen doen om daarna die zware tassen naar onze studentenkamer te sjouwen.

Vastzittend zonder alternatief vielen we terug in ons oude patroon van vet, calorierijk en inspiratieloos eten. Totdat ik een HelloFresh Box buiten de kamer van een vriend verderop in de gang zag staan. Het was een heus eureka-moment. We zouden natuurlijk een maaltijdbox kunnen delen!

Een maaltijdbox zou de perfecte oplossing zijn voor ons probleem en daarbij is HelloFresh de toonaangevende maaltijdboxbezorgservice op de markt. Ze bezorgen stap-voor-staprecepten en verse ingrediënten in de juiste hoeveelheid rechtstreeks in onze studentenkamer. Geen boodschappen meer doen? Fantastisch!

We hebben ons aangemeld en zagen gelijk dat we uit verschillende menuvoorkeuren konden kiezen. De box vol Familie-recepten voor 4 personen 5 keer per week leek ons de beste optie. Er zou genoeg HelloFresh voor iedereen voor de hele week in huis zijn - precies wat we na een lange collegedag nodig hebben.

Daar was-ie, de HelloFresh Box. Elk recept was apart verpakt en duidelijk gelabeld, en het zag er supervers uit. We konden dan ook niet wachten om te gaan koken. Mijn huisgenoot Jenny nam de eerste kookbeurt op zich.

Het HelloFresh-menu bevat meer dan 40 recepten die elke week wisselen en een keuze uit keukens van over de hele wereld aanbiedt - met zoveel variatie zal het avondeten nooit vervelen. Er is altijd iets nieuws te koken, te proeven en te ontdekken.

Jenny koos voor de bulgogi bowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten. Een maaltijd die al in 15 minuten op tafel stond - nog sneller dan dat we een pizza Hawaii zouden bestellen. De maaltijd viel in de smaak en had het juiste pitje. Dit is precies wat wij tussen het studeren door nodig hebben.

We hebben de lekkere, huisgemaakte maaltijd samen gedeeld. En Jenny - die absoluut geen chefkok is - danste rond in de keuken op de muziek van Taylor Swift! De recepten zijn makkelijk te volgen, Jenny volgde de gedetailleerde receptenkaarten met afbeeldingen.

Omdat HelloFresh ingrediënten in de juiste hoeveelheid bij je thuis bezorgt, hoeven we niet langer zelf boodschappen te doen of te zoeken naar ingrediënten, zoals ketjap manis, bulgur en Zhoug-stijl pasta - waar ligt dat eigenlijk? Het gevoel was heel fijn - het smaakte naar meer.

De dagen erna namen Mira en ik om de beurt het koken op ons. Zo kookten we runderstoof met Mexicaanse groenten en bieten-tortillachips met tomaat en bosui, en waren we fan van de gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en tomaat. Ik weet zeker dat we nooit meer ramen of gegrilde sandwiches met kaas willen eten.

Heel eerlijk, HelloFresh is onze redding in de keuken geweest. Met maaltijden die bij slechts € 2.75 per portie beginnen (na korting), is het zelfs voor studenten betaalbaar. We delen de kosten en besparen, besparen, besparen. En omdat we het flexibele lidmaatschap op elk moment kunnen pauzeren of stoppen, hoeven we ons geen zorgen te maken over facturen tijdens de zomervakantie.

Ben je op zoek naar een ideale manier om met een beperkt budget - zoals de meeste studenten - gevarieerder te eten? HelloFresh is wat je nodig hebt. Duik er eens in, geen dank!

Tijdelijke korting bij HelloFresh: Vanaf €2,75 per maaltijd!