SPONSORED
HelloFresh gjorde det enklare att äta hälsosamt

HelloFresh gjorde det enklare att äta hälsosamt

Är det bara jag som knappt kan minnas senast jag hade någorlunda hälsosamma vanor? Det senaste året har varit så stressigt och annorlunda att jag tagit dagen som den kommer. Och då blir det smått kaotiskt utan organisation och planering i vardagen.

Till sist fick jag nog, och det fick min kropp också. Jag kände verkligen att jag behövde förändra mina vanor så jag började stiga upp tidigare varje dag, planera mina dagar och göra listor så att jag enkelt kunde hålla koll på min ibland bristfälliga självdisciplin.

Jag tvingade mig själv ut på morgonpromenader, oavsett om blåsten nöp i kinderna eller om regnet piskade ner. Ibland blev de en timme, ibland en kvart. Och på kvällarna plockade jag fram en bok innan jag somnade istället för att titta på Netflix som tidigare.

Saker och ting gick definitivt i rätt riktning, men det var en sak som jag fortfarande inte hade lyckats ändra: Mina matvanor. Jag har aldrig varit särskilt bra på att laga mat utan har oftast länsat frysdisken i mataffären i jakt på mat som bara behövde slängas in i mikron. Och jag förstod själv att detta var något jag skulle behöva göra något åt om jag verkligen ville ändra mina vardagsrutiner.

Jag började söka efter enkla recept på nätet, men för mig verkade de långt ifrån lätta att laga. För att inte tala om alla ingredienser som behövdes - jag blev trött bara jag läste recepten. Precis när jag var på väg att ge upp hittade jag ett recept från HelloFresh. Det tog bara 20 minuter att laga och såg ut som något som till och med jag skulle klara av. Jag läste vidare och såg att HelloFresh är en matkasse som levererar recept tillsammans med precis rätt mängder ingredienser. Intressant!

För det såg verkligen gott ut trots sin blygsamma tillagningstid - frågan är bara hur det skulle smaka. Om grönsakerna skulle vara lika färska som på bilden. Och om recepten verkligen gick att laga så fort som det stod. Som jag alltid gör kollade jag in omdömena och blev faktiskt ganska förvånad över att se hur fina betyg och kommentarer HelloFresh fått.

HelloFresh
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Enkla recept och färska ingredienser

Försök HelloFresh nu!

Recepten såg goda ut ut och tanken på att slippa handla så ofta kittlade. Det kunde vara den perfekta lösningen för mig som behövde skaffa mig bättre middagsvanor. Middagarna kostade så lite som 32 kr per portion (med rabatten jag fick) och jag kunde pausa eller avsluta när som helst, så jag gav Hellofresh en chans och beställde mitt livs första matkasse. Jag valde snabba och enkla recept som innebär att alla recepten tar mindre 25 minuter - om jag kunde laga god mat och samtidigt spara tid skulle jag vara helnöjd!

Några dagar senare anlände matkassen utanför min dörr. Ingredienserna var väl förpackade med ispåsar vilket var bra eftersom jag inte var hemma när lådan anlände.

HelloFresh tar bort mellanhänderna och köper in alla ingredienser direkt från leverantören vilket innebär att ingredienserna verkligen är färska när du får dem. Dessutom blir det mindre koldioxidutsläpp eftersom transporterna är kortare.

På kvällen efter jag slutat jobbet var det så dags att prova mitt första recept från HelloFresh: Lax med asiatisk glaze, grönsaksris och lime. Även om bilden på receptkortet fick min mun att vattnas var mina förväntningar ganska låga - framförallt på grund av min oduglighet i köket.

Jag plockade ut ingredienserna som var förportionerade vilket innebar att jag kunde börja laga middagen direkt. Så smidigt! Dessutom blev jag positivt överraskad av receptkortet som följde med receptet. Till och med jag förstod instruktionerna som kom med tydliga bilder.

Steg för steg arbetade jag mig igenom receptet, och när jag satte mig ner för att avnjuta resultatet kändes det verkligen bra. Hade jag verkligen lagat det här? På 20 minuter?

De följande tre dagarna lagade jag de övriga recepten som jag fått i min matkasse och upptäckte att jag faktiskt tyckte att det var roligt. Det är ett perfekt sätt att stressa ner efter en hektisk dag - och jag kan med gott samvete att jag känner en viss stolthet över de middagar jag snickrat ihop.

Jag har nu använt HelloFresh i ungefär en månad och känner mig redan som en ny person. Inte bara känner jag mig mindre stressad utan också mer organiserad och produktiv. Enkelt, snabbt, gott - och hemlagat. Vad mer kan man önska sig?

Spara upp till 565 kr på dina 4 första kassar.