SPONSORED
Zijn maaltijdboxen de moeite waard?

Zijn maaltijdboxen de moeite waard?

Heb jij ooit een maaltijdbox geprobeerd? Het is gemakkelijk, lekker en doordat je alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden krijgt gooi je minder eten weg. Zo'n volle frigo met verse ingrediënten is na een drukke dag echt precies wat je nodig hebt. En sommige recepten zet je al binnen 15 minuten op tafel.

Wat wel lastig is, is het kiezen van de juiste maaltijdbox. Er is zoveel keuze, maar hoe weet je nu welke maaltijdbox écht goed is en bij jou past?

We vergelijken HelloFresh en Foodbag.

Dit is wat ons opviel:

Belangrijke overeenkomsten

  • Beide gebruiken hoogwaardige ingrediënten.
  • Beide bezorgen alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden en makkelijk te volgen receptkaarten.
  • Beide hebben een wekelijks wisselend menu
  • Het koken van de recepten duurt gemiddeld 30 minuten.

Belangrijke verschillen

  • HelloFresh heeft een weekmenu met 35 recepten om uit te kiezen. Bij Foodbag staan er slechts 14 recepten op het menu.
  • Je kunt je Foodbag bestelling niet alleen laten thuisbezorgen, je kunt deze ook ophalen bij speciale afhaalpunten.
  • Je kunt bij Foodbag een eenmalige bestelling doen zonder te kiezen voor een abonnement.
  • HelloFresh is betaalbaar - recepten beginnen vanaf slechts € 2.87 per portie. Bij Foodbag betaal je minimaal € 9,50 per portie.

Over HelloFresh

HelloFreshis een van de meest populaire maaltijdboxen. Ze hebben 35 recepten per week om uit te kiezen: klassiekers, wereldgerechten, vegetarisch, caloriearm, premium, balans en lekker snel. Hierdoor hebben ze echt voor elk wat wils.

HelloFresh blijft vernieuwen en voegt voortdurend meer recepten, samengesteld door hun chefs, toe aan hun weekmenu. Recepten als kruidige köfte in zoet-pittige saus met zilvervliesrijst en krulpeterselie, lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers met sperziebonen en gele courgettelinten en knapperige taco's met kipgehakt en kidneybonen met pittige groene peper en cheddar.

Alle ingrediënten worden in de juiste hoeveelheden geleverd, waardoor je niets hoeft af te wegen en minder eten weggooit. Dat scheelt een hoop werk en voedselverspilling. Daarnaast zijn de stappen op de receptkaarten goed te volgen.

HelloFresh is superflexibel - je kunt op elk moment je box pauzeren of opzeggen, 3 tot 5 dagen voor de bezorging. We zijn ook erg onder de indruk van hoe nauwkeurig de kooktijden zijn; zo handig.

HelloFresh: De #1 maaltijdbox in België
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Recepten vanaf slechts 2.87 € per portie

Bestel HelloFresh nu!

Over Foodbag

Foodbag heeft een menu met Belgische klassiekers en toegankelijke recepten. De meeste ingrediënten in die recepten zijn biologisch en van lokale leveranciers uit België. Ook zit je niet vast aan een abonnement en kun je het af en toe eens uitproberen.

We houden van deze flexibiliteit, maar daar betaal je wel een prijs voor. Die vinden wij voor nu wat hoog als je kijkt naar de andere aanbieders, zoals HelloFresh.

Ten slotte

Maaltijdboxen zijn gemakkelijk, leuk, smakelijk en eenvoudig te bereiden. Je krijgt alle verse ingrediënten in de juiste hoeveelheden thuisbezorgd en dat bespaart je echt een heleboel tijd. Als we kijken naar de variatie op het menu, de verschillende keukens en duurzaamheid, dan zijn we eerder geneigd om met HelloFresh te blijven koken.

Hoewel Foodbag ook heerlijk was, geven we de voorkeur aan HelloFresh, een van de meest populaire maaltijdboxen. Er is meer keuze, de ingrediënten zijn vers en het is betaalbaar.

Bovendien staat duurzaamheid bij HelloFresh hoog op de agenda. Ze investeren in verschillende projecten om hun directe CO₂-uitstoot te compenseren.

Het HelloFresh-team heeft een speciale aanbieding voor onze lezers: Tijdelijke korting bij HelloFresh: vanaf €2.87 per maaltijd

Aanbod verloopt in