SPONSORED
HelloFresh

Drie dingen die ik moest doen voordat de kinderen weer naar school konden gaan

De zomer is altijd een geweldige tijd. Ik neem meestal een paar dagen vrij van mijn werk om met de kinderen door te brengen. We gaan naar het strand of maken een uitstapje naar het bos. We blijven veel later op dan normaal, kijken films en eten lekker veel popcorn.

Helaas komt aan alle goede dingen een eind. De zomer is een tijd waarin mijn kinderen kunnen ontspannen en spelen zoveel ze willen. Maar nu moeten de kinderen weer naar school. Voordat de dagelijkse drukte weer begint, moet ik een paar dingen van mijn lijstje afvinken.

✅ Etenstijd weer op de rails krijgen

In de zomer aten we altijd op verschillende tijden - als we kookten, kon het wel 8 of 9 uur 's avonds zijn! Tijdens de dagen dat we gingen wandelen, aten we meestal nooit avondeten - de s'mores bij het kampvuur waren genoeg. Maar nu de kinderen weer naar school gaan, is het tijd voor een echt schema.!

Elke avond koken is een hele uitdaging. Toen kwam ik HelloFresh tegen en besloot ik het gewoon te proberen. Ik koos voor de Familie-menuvoorkeur voor 4 personen en 4 maaltijden per week voor slechts € 3,90 per portie. Daarna koos ik de lekkerste recepten uit. Alle ingrediënten werden in precies de juiste hoeveelheden thuisbezorgd.

Als eerste kookte ik een recept waar iedereen dol op was: de zalmfilet met frisse risotto, courgette, venkel en pecorino. Dit was ongelooflijk lekker - de kinderen vonden het heerlijk. Gedurende de week bleven we experimenteren met de recepten en we werden steeds avontuurlijker. Het broodje rookworst met gebakken rode ui en augurk met honing-mosterdsaus en een salade kostte slechts 20 minuten om te maken en was iets wat de kinderen elke week wel wilden eten. Op vrijdag gingen we helemaal los en maakten we de vegetarische lasagne met courgette en spinazie met zelfgemaakte roomsaus. Hoewel het wat langer duurde, was het veruit het lekkerste gerecht!

Een lidmaatschap nemen bij HelloFresh is het slimste wat ik heb gedaan. Nu weten de kinderen precies wanneer het eten op tafel staat. Het is makkelijk, handig en lekker - wat wil je nog meer? Bovendien zijn ze een co2-neutrale maaltijdboxleverancier en doen ze er alles aan om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Hoewel we ons HelloFresh-lidmaatschap gewoon annuleren of pauzeren als we dat willen, betwijfel ik of we dat zullen doen.

HelloFresh: De #1 maaltijdbox in Nederland
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Recepten vanaf slechts € 4,15 per persoon

Bestel HelloFresh nu!

✅ Grote schoonmaak

Mijn kinderen zijn in de zomer zo gegroeid dat hun spijkerbroeken tot ver boven hun enkels reiken. Meestal gaan we shoppen voor nieuwe jeans, jassen en t-shirts. Dit jaar wilde ik iets anders doen.

Voordat we gingen winkelen, hebben we hun kledingkasten doorgespit en alle oude kleren die ze niet meer pasten en niet meer leuk vonden gesorteerd. We hebben vijf uitpuilende tassen verzameld en die naar het Leger Des Heils gebracht. De volgende dag gingen we shoppen! Wat heerlijk om thuis te komen en hun nieuwe kleren netjes in hun kledingkasten op te bergen. Nu weten de kinderen precies waar alles ligt en hebben ze de leukste nieuwe items.

✅ Tijd voor mezelf

Na een lange dag werken, eten koken en de kinderen helpen met hun huiswerk, realiseer ik me dat ik de hele dag nog geen minuut voor mezelf heb gehad. Dit schooljaar ben ik vastbesloten om wat meer tijd voor mezelf te nemen, al is het maar 30 minuten per avond. Ik wil graag een lang bad nemen, een goed boek lezen of mediteren en mijn hoofd leegmaken voor ik ga slapen.

Een paar weken geleden begon ik met deze nieuwe routine en ik merkte dat de HelloFresh-maaltijden mijn avonden echt vrij maakten. Ik slaagde erin om wat yoga en meditatie te kunnen doen! De eerste week kon ik niet geloven hoe veel rustiger ik me voelde. Lekker wat meer tijd voor mezelf.

Hoewel de zomer leuk was, zijn de laatste weken superproductief geweest. Dankzij het gemak van HelloFresh heb ik deze drie dingen van mijn lijstje kunnen schrappen. Het bespaart me zo veel tijd - ik hoef niet meer naar de supermarkt of maaltijden voor de week te plannen. Binnen een paar klikken staat de HelloFresh Box weer op de deurmat!

HelloFresh heeft mij geholpen terug in het ritme te komen. Het heeft mijn leven zo veel makkelijker gemaakt. Probeer het nu zelf!