​​5 redenen waarom HelloFresh een duurzame optie is

​​5 redenen waarom HelloFresh een duurzame optie is

Maaltijdboxen zijn heel populair. De meeste mensen die bekend zijn met maaltijdboxen zijn zich bewust van het gemak, maar velen realiseren zich niet dat een maaltijdbox ook een hele duurzame optie is!

Door de korte en altijd gekoelde reis van de leverancier naar jouw bord zijn de ingrediënten altijd supervers. Ook worden de ingrediënten in precies de juiste hoeveelheden thuisbezorgd. Hierdoor verspil je met HelloFresh 21% minder voedsel dan wanneer je zelf boodschappen doet en kookt.

HelloFresh koopt de ingrediënten in op basis van jouw bestelling. Zo wordt er nooit teveel besteld en komt de maaltijdboxleverancier uit op minder dan 0,2% voedselverspilling in de keten.

Dit is nog niet alles! Wat HelloFresh echt onderscheidt van de andere maaltijdboxleveranciers zijn de innovatieve verpakkingen.

Om deze redenen is HelloFresh de meest duurzame optie

1. Het papieren koelzakje

De 'luchtkussentjes' in de box zorgen voor een isolerende werking en voorkomen waterlekkage. Het koelzakje is ook nog eens gemaakt van gerecycled papier!

2. IJspacks op waterbasis

Gewone ijspacks bevatten water en polymeer, waardoor een gel ontstaat die microplastics bevat. Microplastics zijn niet alleen niet-recyclebaar, maar ook schadelijk en vervuilend voor onze planeet. Daarom heeft HelloFresh 100% recyclebare ijspacks op waterbasis ontwikkeld, die de invloed op het milieu minimaliseren door CO2-uitstoot te verminderen. HelloFresh heeft de eerste ijspacks op waterbasis gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn nu ook verkrijgbaar in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada.

HelloFresh: De #1 maaltijdbox in België
Verse ingrediënten van goede kwaliteit
Recepten vanaf slechts 4,17 € per portie

Bestel HelloFresh nu!

3. Het ijspack-algoritme

HelloFresh gebruikt een algoritme om het exacte aantal benodigde ijspacks te berekenen, waardoor verspilling wordt tegengegaan.

4. Het verpakkings-algoritme

HelloFresh gebruikt ook algoritmes om de hoeveelheid verpakkingen te bepalen die per recept nodig in de maaltijdboxen. Hiermee combineert HelloFresh de belangrijkste doelstellingen: kostenefficiëntie, functionaliteit en duurzaamheid.

5. De herbruikbare box

HelloFresh test het herbruikbare box-concept op verschillende markten. Met een herbruikbare HelloFresh Box hoef je de box niet meer in de recyclebak te gooien. De bezorger haalt de box weer voor je op, hij wordt gevuld met de beste ingrediënten en weer hergebruikt bij de volgende bezorging. Dat is makkelijk én goed voor de planeet!

Bij HelloFresh kun je kiezen uit de menuvoorkeur Vlees, vis & veggie, Veggie, Familie of Lekker snel voor 1-6 personen met 3-5 recepten per week. Van wereldgerechten tot klassiekers - er staan wekelijks tot wel 30 verschillende recepten op het menu!

De maaltijden van HelloFresh beginnen bij slechts € 3,90 per portie. Jij hebt het voor het zeggen: kies elke week zelf je favoriete recepten en bezorgmoment. Wil je een weekje overslaan of annuleren? Geen probleem, je zet de bezorging van de box in één klik op pauze of stop. Dus, waar wacht je nog op?

Nu in totaal €45 - korting op je eerste 3 boxen!